Så er der lir:Garmin Forerunner 305

Nu har jeg efterhånden haft mit løbeur i et par måneder og jeg bliver mere og mere glad for det. Jeg ved der er mange meninger om hvad et godt løbeur skal kunne, men jeg vil prøve at beskrive nogen af de ting der gør at jeg synes så godt om Forerunner 305.


Modsat det Polar RS200sd med footpod (”Skridt-måler” monteret på skoen) som jeg havde tidligere, skal Forerunner 305 ikke kalibreres. Det gør det meget nemmere at løbe i skiftende terræn og man skal ikke tage hensyn til sin skridtlængde. Samtidig slipper man for at have måleudstyr på skoen.


Forerunner 305 er både pulsur og GPS-enhed i et. Uret kan lige umiddelbart virke lidt stort og klodset, men efter et par km lægger man ikke mærke til det. Selve displayet er stort og meget let at aflæse og man indstiller selv hvilke visninger man vil kunne se på uret under løb.

{mosimage}

På basis af GPS positioner og tids beregninger får man et hav af informationer bl.a. distanc-, hastighed-, pace- og højdemetermåling, man får også mere avancerede funktioner som intervaltræning, omgangsberegninger, ”Multi-Sport” hvor flere sportsgrene kan afvikles inden for det samme program, virtuel træningspartner hvor man kæmper mod sine egne indtastede data eller man kan lægge en tidligere afviklet rute ind og så følge med i om man er for- eller bagud i forhold til tidligere.


GPS signalets nøjagtighed er forbedret i forhold til tidligere versioner af Forerunner gadgets og det er kun ret tæt skov der kan påvirke den aktuelle pace visning.

Er man ikke den store orienteringsløber kan uret også fungere som en ganske almindelig GPS navigator og derved guide til et bestemt punkt eller vise tilbage til udgangspunktet. Denne funktion er dog ikke helt så bruger venlig som de mere udbredte bilnavigations programmer.

ForeRunner 305 kan tilsluttes computeren via en cradle og USB porten. På den måde kan man overføre alle registrerede data til det medfølgende program - ”Garmin Training Center”.

Det er dog ikke i dataanalysen at programmet ”Garmin Training Center” har sin styrke, til det formål er det gratis program ”SportTracks”(http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/ ) meget mere sofistikeret og anvendeligt.
{mosimage}

{mosimage}
Det er i planlægningsdelen at ”Garmin Training Center” virkelig er sjovt. Det er nemlig muligt at oprette avancerede træninger, som indeholder flere trin med varierede distancer, hvileomgange og træningsmål – selvopfundne interval ture og lign., hvorefter man overfører dem til uret. Det er også muligt at oprette og redigere sin ”bruger profil” med puls- og hastighedszoner, for derefter at overfører dem til uret.


Jeg er slet ikke færdig med at lege med mit ur og nyder stadig at sidde og vride alle mulige oplysninger ud af de indsamlede data efter det er lagt ind på computeren. Har endnu ikke brugt den virtuelle træningspartner og glæder mig til at bruge GPS som navigation i ukendt terræn. Mest af alt glæder jeg mig dog til at få dataindsamlingen fra Amsterdam Marathon med hjem.