Løbsbeskrivelser og -resultater

Søg på hjemmesiden

Dublin Marathon 26. oktober 2015

Af Morten Harboe-Jepsen

Kl. 9.00, mandag den 26. oktober, gik det første startskud til Dublin Marathon 2015. Løberne blev sendt afsted i 3 hold med 10 minutters mellemrum. Der deltog 15.500 løbere, hvoraf hovedparten var irere. Der var kun ganske får tilmeldte danskere.

Jeg ankom i god tid inden selve løbsdagen, nemlig allerede om lørdagen, hvor jeg hentede mit startnummer på Marathon Expo-udstillingen. Udstillingen indeholdt alle de gode tilbud som normalt præsenteres i sådanne sammenhæng – den officielle t-shirt får man dog først udleveret efter målstregen er passeret.

 

Expo: Dublin

Jeg fik også skrevet mig på ”support muren”.

 

 

Jeg var rejst alene, hvorfor søndagen, hvor jeg havde fødselsdag, blev tilbragt med forberedelse og til en enkelt drøm om: En fødselsdag øl/whiskey – hvilket dog måtte vente til efter løbet om mandagen.

På løbsdagen (mandagen, som var helligdag i Irland) var vejret ved starten ca. 10-110C, skyet og let regn. Undervejs steg temperaturen til 150C, og regnvejret fortsatte den første time. Herefter var der ophold i regnen frem til – for mit vedkommende - ca. én time før målstregen, hvor regnen kom igen. Denne gang kraftigere, for til sidst at slå over i rigtig regnvejr heldigvis først efter målstregen var passeret.  Vejret havde dog ingen negativ indvirkning på stemningen og selve løbsafviklingen, som var i top.

 

Startområdet

Starten skete for mit hold kl. 9.10 med en længere travetur frem til startlinjen – løbsnumrene havde indbygget chips, så tiden blev målt individuelt.

De første kliometer løb vi fra startområdet (den pænere del af Dublin) gennem den gamle viking bydel, og krydsede floden Liffey med retning mod Dublin Zoo, som ligger i den sydøstlige del af Phoenix Park. Herefter løb vi gennem Phoenix Park – som svarer til noget i retning af vores Dyrehaven (Eremitage sletten). Løbet rundede bydelen nord for Phoenix Park og gik herefter tilbage gennem parken mod Chapeulizod Bridge, hvor vi igen krydsede Liffey. Herefter fortsatte ruten gennem de sydlige forstæder fra vest mod øst. Forstænderne fremstod som en lang række landsbyer, der gennem årene er vokset sammen, og fremstår mange steder som både charmerende og hyggelige. Endelig gik ruten tilbage mod startområdet, efter vi havde passeret henholdsvis University Collage Dublin (park) og Elm park – vi nøjes dog med kun at løbe langs begge parker.

 

Rutekort

 

Der var under hele løbet en rigtig god stemning og mange steder rigtig mange tilskuere, som både bidrog med support-tilråd og bannere. Publikum gjorde dermed deres til, at løbet og dagen blev sjov og underholdende og det på trods af vejret. Sine steder, hvilket specielt var i de sydlige ”landsbyer”, var der steder med nærmest ”tour de France-agtige” tilskuer tilstande J

Der er var depoter ved hver ca. 3-4 kilometer, hvor der blev tilbudt flaskevand og energidrik - enkelte steder også gel. Der var dog ingen bananer eller anden form for frugt. Tilskuerne stod langs ruten og tilbød alt fra frugt, vingummier til kage og lignende. Der var derfor ingen risiko for at gå sukkerkold.

Efter målstregen var passeret, blev der udleveret medaljer, forplejningsposer og t-shirts.

 

Mål – det var så den arbejdsdag!

Ruten var mere kuperet end jeg havde forestillet mig – der var flere lange strækninger (3-5 km) med en svagstigning, ligesom der flere steder var meget ”hilly”. Når det går op, så går det jo som bestemt også ned igen – en stor del af faldet sket på enten meget korte strækninger eller i en kurve, hvorfor der skulle holdes lidt igen. Der blev løbet på asfalt og lidt brosten. Alle afstandsmærker var angivet i miles – det er jo ikke det store problem at gange med 1,7 for at omregne til kilometer – men alligevel er det ikke helt sånemt, når man har løbet 35 km….

Jeg løb med en Danmarks trøje, hvilket viste sig at være en rigtig god ide – der var nemlig stort set ingen som løb med nationale symboler, hvorfor publikummerne virkelig heppede på mig (Denmark) – det var en fed fornemmelse.

Turen var hård, fed, underholdende og dejlig - jeg løber den bestemt gerne igen – måske allerede i 2016!

Efter endt løb og et bad fik jeg en velfortjent Guinness – og kunne fejre en veloverstået indsats og en lidt forsinket fødselsdag.

 

Herefter kunne jeg tage hul på mit andet formål med rejsen til Irland – at arbejde og besøge leverandører, hvilket tog min opmærksomhed resten af ugen.

Det var så den 6. marathon på 11 måneder – jeg kan godt mærke det på kroppen, så måske næste år skal bruges på lidt færre marathonløb? Ind til videre har jeg kun meldt mig til Torshavn…… og måske Dublin….og….

 Morten Harboe-Jepsen

2. november 2015

Nyhedsbrev

Ønsker du at være medlem af Hvalsø Løbeklub (Medlemskab er gratis) eller bare holde dig opdateret med hvad der sker i klubben, så tilmeld dig vort nyhedsbrev.

Slå venligst javascript til for at udfylde denne formular