Måske noget for vores ivrige løbere?

Nyt spændende broløb i 2014

Organisationen H.C. Andersen Marathon offentliggør hermed sit nyeste initiativ og dermed et nyt tilbud og udfordring til de mange motionsløbere, som man dag efter dag kan møde på veje og stier.

14. juni 2014 er datoen, hvor Odense vil få sit eget broløb - ODINSBROLØBET, et ½ maratonløb, der vil have start på Odense Havn, bringe løberne til den nye bro over Odense Kanal, der passeres både på udturen og på hjemturen inden der løbes mod Stige ø, for igen at vende næsen mod Odense Havn, hvor der er mål.

Når løberne har nået målet, vil der være underholdning og aktiviteter af forskellig slags på havneområdet, og hele arrangementet slutter af med koncert lørdag aften.

"Datoen - 14. juni 2014, er valgt som afviklingsdag, idet det var den planlagte åbningsdag for Odinsbroen, da bygningen af broen gik i gang, men med det gode vejr, der har været til brobygning igennem de sidste 2 år, er der store chancer for, at broen vil blive åbnet tidligere.I samråd med projektleder Stig Langsager er der truffet beslutning om, at ½ maratonløbet vil finde sted den lørdag 14. juni 2014" fortæller løbschef Torben Simonsen fra H.C. Andersen Marathon, der også har fået positive tilkendegivelse til arrangementet fra Borgmester Anker Boye, Odense Havn, By- og Kulturforvaltningen samt Udvikling Fyn.

Vi har valgt at offentliggøre datoen for arrangementet nøjagtig 2 år før startskuddet skal lyde, fordi det er et nyt arrangement, der skal indpasses i mange løbekalendere, og af hensyn og respekt for andre arrangementer. Det giver desuden mange mulighed for at lave en langsigtet planlægning m.h.t. træning, så mange, der aldrig har prøvet at løbe ½ maraton kan få den rette træning, og være klar til udfordringen om 2 år.

Ruten er i hovedtræk klar, og bliver en rundstrækning på 21,097 km. Rundstrækningen vil eksponere 3 af de områder, som Odense Kommune gennem flere år har prioriteret højt. Det nye havneområde, Odinsbroen og ikke mindst Stige ø. Alle 3 områder vil være væsentlige dele af ruten, der har start og mål ved det nye havneområde. Herfra løbes der mod Windelsvej og Ejbygade til den nye tilslutningsvej til Odinsbroen. En sløjfe skal indpasses i Søhus området, hvor bl.a. en nybygning af en ny tunnel, vil være til gavn for ruteplanlægningen. Efter sløjfen på den vestlige side af kanalen, passeres broen igen, og via Havnegade løbes der langs såvel Odense Aa som kanalen til Stige ø, hvor der vendes og via Havnegade løbes tilbage langs Odense å og kanalen til målområdet på Odense Havn. Ved passagen af Odinsbroen, vil der være en flot udsigt over de grønne enge, der flot klæder kanalens vestlige side.

Udover ½ maratonløbet, forventer vi også at kunne præsentere et 10 km. løb, der vil have start og mål et velegnet sted på ruten, så broen kan passeres og deltagerne vil have let ved at komme til havneområdet, hvor aktiviteter og koncert vil finde sted.

I løbet af meget kort tid, vil alle informationer ligge på internettet på[https://www.hcamarathon.dk/]som er web-site for organisationen H.C. Andersen Marathon, der er en af de store motionsløbsudbydere på Fyn.

Nogle af organisationens arrangementer udover selvfølgelig H.C. Andersen Marathon, er ½ Marathon for kvinder, ParMarathon, MiniMarathon, Nytårsløbet, I Form Kvindeløb samt Stiftens Etape MARATHON m.fl. Tilmelding til ODINSBROLØBET vil åbne den 14. juni 2013.


Venlig hilsen Ann