Internettet er en fin kilde til at hente inspiration til løbetræningen, og mange steder kan man læse om hvordan andre løbere griber træningen an.

Det er ikke altid lige nemt at finde de €œskjulte" sider, så denne artikel beskriver en del af de steder jeg jævnligt kigger forbi, men links og en kort subjektiv beskrivelse af indholdet og løberen bag.

Flere danske eliteløbere opdaterer jævnligt en træningsdagbog, og den bedste lige nu på distancer fra 1500m til 15k er Morten Munkholm. Morten har vundet de fleste afdelinger af DAF's vinterturnering, og fokuserer nu på kvalifikation til de internationale mesterskaber (EM/VM/OL) på 1500 m. Morten er den af eliteløberne der træner flest kilometer, og der har været flere uger over 200k denne vinter.

(foto af Kim Gudmann - hentet fra Jeppe's træningsdagbog)

Jeppe Farsøht har løbet Marathon på 2:19 (Berlin 2008), og har lige forbedret sin PR (2:18:47 Rotterdam Marathon) - der kommer helt sikkert en løbsberetning når Jeppe er tilbage i DK.

Daniel Sandersen vandt DM bronze på marathon distancen 2009 med 2:29 (debut) og satser i 2010 på at løbe 2:25 på distancen. Udover de traditionelle løbedagbøger som Jeppe og Daniel opdaterer, kan man også være heldig at finde indlæg i forskellige marathon tråde på diverse debatfora. Daniel har skrevet på løbesiden, og tidligere har Mikkel Kleis (2:21 i Berlin 2009) skrevet på run4fun om sit syn på marathon træning i et par indlæg.

Der findes også et par ultraløbere, som opdaterer blogs om deres løb og træning. Kjetil Havstein opdaterer ugentlig, og hans træningsprincipper kan beskrives som ca. 3-4 ugers hård træning + 1 restitutionsuge med få kilometer. Kjetil har 2:45 som bedste marathon tid, og han har potentiale til bedre. Fokus for Kjetil er dog ultraløb som 100k og 24t. May-Britt Hansen har en velbesøgt blog hvor hun dagligt fortæller om sin træning og diverse ultraløb hun løber, og planlægger at løbe.

Skal man være lidt mere ekstrem kan man følge med på Team ProAdventure's side, eller måske på www.hotfeet.dk hvor der også findes en række gode udstyrsanmeldelser både for adventure racere, og os andre almindelige løbere.

God jagt på nettet!


Lars Merrald