Tips

Søg på hjemmesiden

Har du ikke fået investeret i det nyeste løbeur, men har i stedet en nyere smartphone med GPS kan du måske bruge den til at få gemt data fra dine løbeture.

Jeg har prøvet en applikation til min SonyEriccson X10 (Android 2.1), som giver mulighed at gemme løbedata (kilometer, hastighed, mellemtider, GPS lokation), og desuden få data sendt til en service på internettet under løbeturen. Derved kan data vises på en hjemmeside mens man løber.

Skal man sammenligne med GPS urene, er funktioner som live GPS tracking, og indbygget musikafspiller noget som urene ikke tilbyder. Applikationen og WEB-servicen er gratis, dog skal man regne med en mindre udgift til transmission af løbedata fra mobiltelefon til internettet. Dette fungerer som dataoverførsel via mobiltelefonens dataforbindelse - vær opmærksom på hvor meget datatrafik programmet benytter, og undlad evt. at bruge programmet i udlandet, hvor man normalt betaler en høj pris for datatrafik.

Jeg har oprettet en profil på hjemmesiden "Mapmytracks", og desuden et team på siden der hedder "hvalsoe-loebeklub" som jeg bruger til at teste dette. Vil du selv i gang med dette, eller bare prøve er det bare at oprette en profil, melde dig i vores team (hvis du vil), og læse dig frem til hvordan programmet fungerer på netop din mobiltelefon. Mere end 100 telefoner er understøttet af siden.

På min X10 Android telefon, har jeg installeret en applikation der hedder "OruxMaps", som med et par indstillinger lagrer løbeturen, og sender data til min konto hos "Mapmytracks".

En af tankerne med at teste dette, er at finde ud af om dette kan bruges det aktivt til senere løbsarrangementer, og gerne tracke flere deltagere online under løbet.

Vil du prøve hjælper jeg gerne - send evt. en mail, eller spørg om lørdagen i skoven.

Lars Merrald

Nyhedsbrev

Ønsker du at være medlem af Hvalsø Løbeklub (Medlemskab er gratis) eller bare holde dig opdateret med hvad der sker i klubben, så tilmeld dig vort nyhedsbrev.

Slå venligst javascript til for at udfylde denne formular