Træningsaktiviteter

Søg på hjemmesiden

Træning i Hvalsø Løbeklub udgøres af flere grupper, der løber forskellige distancer, tempi, ruter/underlag og træningsformer som socialt løb, interval, højdemeter, trail, cross-gym-løb mm.

Herunder ser du beskrivelser af de mange løbefællesskaber og træningshold som er åbne for nye løbere. Kontakt tovholderne for at forhøre dig om gruppens næste tur eller træning - og for at finde ud af om din løbeform og -lyst er et godt match dér.

Alle nye er velkomne! - også meget gerne nye tovholdere, der vil være med til at organisere flere løb, løbefællesskaber, træninger, ruter, tiltag mm. Send mail til Mai Klærke Mikkelsen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hvis du vil høre mere.

 

Mandagsudflugter (sommer)

Vi løber mandage kl. 17.00, fra medio marts til medio oktober. Ruterne starter fra mange forskellige steder og for det meste indenfor Lejre kommune. Der vil blive løbet på stier, grus og skovveje. Asfalt vil som regel forekomme på ruterne, men vil være minimeret. På et par af ruterne vil korte ”off trail” passager kunne forekomme. Tilmeldte vil senest dagen før modtage en info mail om mandagens rute. Der vil ofte være mulighed for fælles kørsel.

Mandagsudflugter er et socialt løb. Vi tager os tid til, at vi stopper op undervejs, nyder udsigten og omgivelserne, da turene foregår i de smukkeste og mest naturskønne steder i og udenfor vores kommune. Desuden vil du mødes og løbe med andre klubmedlemmer, som du måske ikke ser så tit. Der er garanti for godt humør, socialt samvær og løbeglæde.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt, men gerne vil med på udflugt, skal du sende en mail til tovholder (se nedenfor). I mailen skal du skrive hvilken distance du gerne vil tilmeldes. Man kan vælge mellem 3 distancer: 5, 8 eller 10 km. Der er afsat en hel time til distancen, så ruterne kan gås (der er et hold, der altid går de 5km) – eller de kan løbes fra roligt tempo til 5:45 min/km. Der er guider på alle 3 distancer.

Tovholder og kontakt: Niels-Jørgen Askirk, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Mandagsintervaller (vinter)

Fra slutningen af oktober til starten af marts mødes vi hver mandag kl. 17.00 på P-pladsen ved Go2Fitness i Hvalsø. Herfra løber vi i et par grupper, opdelt efter tempo, en opvarmningsrunde på ca. 2 km i roligt tempo, sluttende ved Skolesøen. Lederen af hver tempogruppe styrer så gruppens intervaltræning på runder om Skolesøen, som er ca. 650 m i omkreds.

Programmet varierer fra gang til gang, men vil altid bestå af etaper i højt tempo, afbrudt af etaper i roligt tempo eller endda kortere pauser. Til sidst kan der evt. jogges af med en rolig runde om søen.

Formålet med intervaltræning er primært at øge ens løbehastighed ved at presse kroppen op i et højere tempo end under ugens øvrige træningsture. I de mørkeste måneder kan det være en god idé at medbringe en pandelampe, da nogle strækninger om Skolesøen er dårligt belyst.

Tovholder og kontakt: Jes Knudsen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Lysløjpeløberne

Vi løber kl. 20:30 mandage, om sommeren i skoven og om vinteren på "lysløjpen" (dvs. rundt i Hvalsø), Ruterne er ca. 10 km, men typisk også mulighed for 7-8 km. Gruppen er en løst organiseret gruppe af erfarne løbere; det fungerer på den måde, at hvis man er interesseret i at løbe med, så siger man det til tovholder (se nedenfor) og så bliver man skrevet på listen. Mandag morgen sender jeg en sms til listen og så svarer man om man kommer mandag aften.

Vi løber i alt slags vejr og så længe der er en eller flere der løber, så gennemfører vi. I overgangsperioden mellem sommer og vinter, skubber vi typisk tidspunktet op til en halv time frem, så vi får så lang tid som muligt i skoven. Om efteråret løber vi ofte også et par ture med pandelampe for at strække skov-sæsonen.

Vi har ikke et krav om tempo, men vi løber mellem 5:30 og 4:00 min/km, så der er nogle hurtige imellem. Aftalen er dog at man aldrig løber alene før ca. sidste kilometer. Vi har ind imellem lavet små-arrangementer, med f.eks. enkeltstart, stafet o.a. Det er meget op til os selv hvad vi gør. Vi er 14 der er skrevet op på listen til sms. Typisk er vi 3-5 stykker, der løber. Vi vil gerne have gæster og nye løbere.

Tovholder og kontakt: Morten Engell-Nørregård, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Tirsdag formiddagsløb

Vi er parate tirsdage kl. 9 i skoven: 5-10 km omkring 6:30 min/km. Vi løber forskellige ruter, som vi aftaler før start og løber det vi kan. Af og til med en lille gåpause. Skriv til os hvis du vil med.

Tovholdere og kontakt: Bente Pollas, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. + Grethe Hansen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Fra Kageform til Løbeform

Hver onsdag kl. 17.30 og søndag kl. 10 mødes vi på p-pladsen ved skoven (Skovvej 36). 

For de som gerne vil løbe lidt, men også har behov for gå-pauser. Omtrent 5km - de første henter de sidste så vi (næsten) følges i mål. Forvent at det tager ca. 1 time. I løbet af sidste kvartal 2021 øger vi til 6 minutters løb og 3 minutters gang.

Det kunne være Nytårsløbet i Hvalsø var et mål for dig? Efter nytår prøver nogen af os at komme i form til en tur til Berlin Halvmarathon i april. Her regner jeg med vi løber 10 minutter og går 2.

Tovholdere og kontakt: Gitte Vincents, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Onsdagsskovtur (hele året)

Hver onsdag kl. 17.30 mødes vi på p-pladsen ved skoven (Skovvej 36). Vi starter oftest med at løbe gennem skoven i mindre grupper, med tempo ml. 5:30 og 7:00 min/km. Vi løber 3 km ad en fast rute til ”Læsserampen ” i skoven, hvor vi samler op.

Herfra er der er par muligheder:

• De fleste løber yderligere 6,5 km, med to stop undervejs, i en rundtur tilbage til p-pladsen. Der løbes oftest i et par grupper, afhængigt af tempo.
• Ofte vælger nogen at skyde en genvej på denne rute, så der kun løbes ca. 5,5 km hjem.
• Man kan løbe den direkte vej på 2 km tilbage til p-pladsen.

Man kan således næsten altid finde en gruppe, der passer i tempo og distance. Og man skal ikke være bange for at blive løbet agterud – vi skal nok sørge for at få alle med hjem.
Vi løber onsdagsløb hele året, og i de mørke måneder er det derfor en rigtig god ide at medbringe en pandelampe.

Tovholdere og kontakt: Jes Knudsen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. + Majbritt Castella, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Onsdagsbytur

I vinterhalvåret fra omkring efterårsferien til vinterferien mødes vi hver onsdag kl. 17.30 ved Netto.
Vi løber gennem Hovedgaden til Præstegårdsvej og op ad denne. Rundt om plejehjemmet ud på Roskildevej op til Hyldebjerg, for enden ind i Sarbjerg området ned til bagsiden af skolen, hen ad Sandbecks allé til stationen ud på Tølløsevej, ad den til Tranevej og videre til Kjærsager/Møllebjergvej, op til kommunen. Her kan man så løbe tilbage til Netto ca. 7 km eller man kan tage Nr. Hvalsø rundt og så til Netto ca. 8,5 km.
Men man kan også løbe fra flere steder på ruten, så den passer til én.

Tovholder og kontakt: Majbritt Castella, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Torsdag formiddagsløb

Vi er parate torsdage kl. 9 i skoven: 5-10 km omkring 6:30 min/km. Vi løber forskellige ruter, som vi aftaler før start og løber det vi kan. Af og til med en lille gåpause. Skriv til os hvis du vil med.

Tovholdere og kontakt: Bente Pollas, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. + Grethe Hansen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Gå-til-trailløb

Lørdag i uge 04 starter vi op et helt nyt hold op i skoven. 

”Nyløbere”. Kl. 09.00 - 10.00:
Vi fra scratch med masser af gang og kun en lille smule løb. Vi skal ud på stier og spor; starter med det nogenlunde brede og jævne - og bevæger os så ud på mere udfordrende terræn i løbet af programmet.

Du har muligvis aldrig løbet før, eller måske kæmper du dig igennem 1-3 km og går ofte? Hvis hverken lysten eller luften rigtig spiller endnu, så start her. Vi følger et program hvor vi trapper løbet gradvist op op mod 5 km trail - for at prøve kræfter med blå rute til Musvågen Skovløb den 18. juni 2022.

Vi varmer op sammen og strækker ud til sidst. Og gør også noget ud af stabilitet-, styrke-, og koordinationsøvelser undervejs på turen. Mest af alt er målet: at finde glæde ved løbet i skoven og styrke formen i processen. Og selvom starten kun har relativt få løbemeter, så får vi pulsen godt op :).

Tovholder og kontakt: Mai Klærke Mikkelsen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Styrke og høj puls 

Holder vinterpause i 2022.

”Den let-/øvede gruppe”. Kl. 19.05-20.05:
Hvis du kan løbe 5 km og vil forbedre din form.

Vi er afsted i 1 time og løber ca. 5 km på stier og veje rundt om i Hvalsø. Udgangspunktet er det legende og varierede løb - med udfordrende fartlege, stabilitet-, styrke-, koordinations- og balanceøvelser i hver træning.

Der er altid ”opsamling” og plads til at gruppen løber i forskellige tempi; men træningen stiler mod en høj puls, som en del af et program mod 10 km til det skønne Hvalsø Nytårsløb.

Tovholder og kontakt: Mai Klærke Mikkelsen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Lørdagsskovtur

Vi er rigtig mange løbere, der mødes lørdage kl. 09.00 ved skovens p-plads (Skovvej 36). Vi starter oftest med at løbe gennem skoven i mindre grupper, med tempo mellem 5:30 og 7:00 min/km, 3 km ad en fast rute til ”Læsserampen ” i skoven, hvor vi samler op.

Herfra er der ikke noget fast program, men det aftales på stedet, hvem der vil løbe hvor langt og hvor hurtigt, hvorefter der løbes videre i mindre grupper. Turene bliver oftest på i alt 10 – 15 km, nogle gange 20 km. Alternativt kan man løbe den direkte vej på 2 km tilbage til P-pladsen.

Man kan således næsten altid finde en gruppe, der passer i tempo og distance. Og man skal ikke være bange for at blive løbet agterud – vi skal nok sørge for at få alle med hjem.


Tovholder og kontakt: Camilla Ralkov, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. + Niels-Jørgen Askirk, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Søndagsskovtur

Vi mødes søndage kl. 10.00 ved skovens p-plads (Skovvej 36). Der er typisk 3 hold, der er afsted på ruter af 5-10 km. Der er rene gå-hold, hold med gå-pauser, og løbere i tempi ml. 6:00–7:00 min/km.

Tovholdere og kontakt: Gitte Vincent, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. + Gøtte Fransson, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Hurtigløberne

I en messenger-tråd aftaler vi løbeture fra gang til gang. Man skriver på tråden, hvornår man foreslår at løbe, og de andre medlemmer melder tilbage, om det passer dem. Der løbes typisk på hverdagsaftner og weekender, men det kan også være andre tidspunkter.

Oftest løbes ca. 10 km i stigende tempo, men det kan sagtens afvige alt efter hvad hver enkel deltager har lyst til. Vi følges som udgangspunkt det meste af ruten, men der vil være mulighed for at løbe fra hinanden til sidst. Tempoet ligger normalt omkring 4:30 min/km indtil der er mulighed for at løbe fra hinanden.

Mødested og ruten aftales fra gang til gang, men alle medlemmer er fra Hvalsø by, så vi mødes typisk et sted i byen eller ved skoven.


Tovholder og kontakt: Kevin Vejrup, [Messenger] eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Det Hvide Spor

Vi er en gruppe af løbere, der løber Det Hvide Spor v/ Avnstrup. Vi aftaler løbeture fra gang til gang i en lukket Facebook gruppe; typisk tidlige weekendmorgener, eller hverdagsmorgener /-eftermiddage. Ruten er 8,5 km og meget kuperet.

Det Hvide Spor er en krævende rute og sporet vedligeholdes af Mud’n’Race (MTB) ildsjæle. Vi orienterer os naturligvis efter deres forskrifter (retning, events mv.).

Flere i gruppen løber med ur og vi konkurrerer lidt på tid – og poster i gruppen efterfølgende. Kun for sjov. Tempoet ligger normalt mellem 5:00-6:30 min/km; det er meget sæson- og vejrafhængigt.


Tovholdere og kontakt: Johnny Funck Carlsen [på Messenger] + Mai Klærke Mikkelsen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Trailløberne

Holder vinterpause i 2022.

Vi er en gruppe løbere, som elsker trailløb og løb på de små stier i skoven.

Vi løber på Det Hvide Spor – et udfordrende, krævende og kuperet MTB spor. Vi løber på ridestierne, vi løber på Skjoldungestien og andre små stier. Langt de fleste stier er udfordrende og med stigninger, men der er også transportstier indlagt på ruterne.

Vi løber både på hverdage (i den lyse halvdel af året) og i weekenderne, og vi aftaler løbeturene, mødested og ruterne i en lukket Facebook gruppe. Vi løber ca. 10 km i et tempo på ca. 6.00 – 7.00 min pr. km.

 

Tovholdere og kontakt: Anmod om medlemskab af Facebook gruppen: Hvalsø Løbeklub Trailløberne. Janni Høgh Sørensen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. [eller Messenger] + Jette Kongstad, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. [eller Messenger]

Nyhedsbrev

Ønsker du at være medlem af Hvalsø Løbeklub (Medlemskab er gratis) eller bare holde dig opdateret med hvad der sker i klubben, så tilmeld dig vort nyhedsbrev.

Slå venligst javascript til for at udfylde denne formular